Skip to main content

Dissabte passat vam completar una de les sortides emblemàtiques dels santcugatencs: anar de Sant Cugat a Barcelona. Som molts els que ja ho hem fet en moltes ocasions i té un encant especial, poder arribar a la gran ciutat passant pel mig dels boscos de Collserola. Hi ha moltes opcions per a fer-ho, es tracta de trobar un camí que et permeti gaudir del trajecte i fixar un punt d’arribada que tingui interès per algun motiu. Jo em conec a la perfecció Collserola, sobre tot la zona que estem parlant, així que només calia fixar el punt final per a dissenyar una bona ruta. I aquest vam decidir que fos Sarrià i així poder dinar a El Canalla, lloc recomanat.

Vaig dibuixar la següent ruta i planificació:

8.30h, mercat de Torreblanca.
Pi de’n Xandri.
Can Borrell, pel torrent de la Torre Negra i el Turó de Can Borrell. Un altre dia anirem per la Serra de Sant Vicenç.
km 8 (aprox.): Ctra de l’Arrabassada. Arribarem pels Quatre Camins, la Serra de la Rabassada i el viaducte de Can Ribes.
Travessem la carretera i anem al Coll de la Vinassa (font dels ciclistes, collita pròpia).
Voregem el Tibidabo fins la Font de la Budellera.
Abans d’arribar a Vallvidrera baixem per les escales fins el Passeig de les Aigües.
Baixem al Peu del Funicular i Sarrià.

Aquest és el wikiloc de la ruta que finalment vam fer: https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/sant-cugat-del-valles-barcelona-sarria-92453629

Ens vam apuntar la Conxita i el César (que finalment, no van poder venir per una gastroenteritis repentina), l’Anna i la seva amiga Sònia (Coll), la Sònia (Angrill) i jo. Al dinar, apuntats també l’Ariadna i el Francesc. Dia de fred (però assolellat), ventós, recomanat paravent i roba tèrmica. Alguna cosa per menjar i beure, entre 4 i 5 hores de ruta. La ruta va complir amb les expectatives, camins macos (poc concorreguts), bon ritme, pocs imprevists, dia preciós. Vam anar tant bé de ritme que ens vam permetre arribar-nos a l’antic Casino de Vallvidrera des del viaducte de Can Ribes, passant per la font de la Rabassada.

Vista de Montserrat abans d’arribar al viaducte
Viaducte de Can Ribes
Font de la Rabassada

Pel camí, molta conversa, algun record de la infància (per les escales de Vallvidrera camí del Peu del Funicular) i, sobre tot, molt bones sensacions per estar vivint un molt bon moment. Recordo amb satisfacció el que vaig escriure al blog fa poc: “Quan la Sònia em va proposar d’organitzar sortides per la muntanya una vegada s’acabés @la100pics em va semblar una molt bona idea. Quan no hi estem molt acostumats no és fàcil d’organitzar-ho i jo ara mateix ho tinc bastant per la ma. També és una forma d’agrair als acompanyants i seguidors de @la100pics tot el suport que m’han donat. Estaré molt content de fer-ho.”. I així està sent. Molt content.

A l’arribar a Sarrià, cap a les 13h (1 hora abans de la reserva a El Canalla), vam decidir fer un aperitiu previ abans del dinar, i així també fèiem temps, esperant a l’Ariadna i el Francesc. El dinar a El Canalla (molt recomanable), no va decebre ningú. La companyia, ideal. El menjar, també. Jo diria que ens vam posar les botes, va haver de tot i per tothom: croquetes, rusa, albergínia, ous estrellats, picantón … Vamosssssssss

A l’acabar de dinar i després d’una bona tertúlia, vaig decidir-me a tornar a Sant Cugat corrent. Eren les 17h i l’únic problema podia ser que es fes fosc però hi havia marge. Així que vaig enfilar cap al Peu del Funicular, escales fins al Passeig de les Aigües, que vaig fer fins passat els bombers, per arribar a la cruïlla de l’Arrabassada amb la carretera de Vallvidrera. Font Groga, trialera fins Sant Medir, camí cap a Can Borrell, Pi de’n Xandri i ja estava a casa. 17km en 1h36m, encara estic en forma 😁. Just a temps per una dutxa i preparar-me per a veure el Barça, dia complert! Surto molt poc a córrer de tarda / nit i la veritat és que Collserola també té el seu encant al capvespre, poca llum i poca gent. Una delícia.

L’experiència va estar molt i molt bé, la muntanya mai falla i els acompanyants tampoc. Gràcies Anna, gràcies Sònia i Sònia, gràcies Ariadna i Francesc!!! Conxita i César, us esperem a la propera! Crec que instaurarem la sortida anual Sant Cugat – Barcelona just després de Reis, per acomiadar les festes de Nadal i l’any, i assimilar els capons, carn d’olla, torrons i tortell. Farem i farem, per seguir gaudint d’aquest espectacle que tenim tant a prop. 🤩🤩🤩

Visca @la100pics!!!