Skip to main content

A tots ens agraden els reconeixements, a tots sense excepció. Ja fa temps que penso, amb convenciment, que son saludables. Ja no és un tema de generositat, sinó de justícia, pels mèrits fets. Jo intento aplicar-ho a l’àmbit laboral, sempre que puc, de la mateixa manera que quan dono feedback negatiu ho faig amb claredat, sense enganys cap a ningú. Tots ens mereixem el reconeixement dels mèrits i tots ens mereixem poder canviar tot allò que es pugui millorar.

El passat diumenge es va celebrar la XIII Festa dels 100 cims, l’acte anual que organitza la FEEC al voltant del projecte “100 cims”. El projecte “100 cims” és el que em va inspirar a mi en la concepció de @la100pics. Sempre els he comentat als membres de la FEEC amb els que he tingut contacte que els “100 cims” és un gran encert. Qualsevol iniciativa que tingui l’objectiu de fomentar la muntanya, és benvinguda. I en aquest cas, els resultats donen la raó a la FEEC, només veient la quantitat de tracks que hi ha a wikiloc fent referència als 100 cims. La societat necessita d’aquests estímuls per activar les persones a la vida saludable, com a contrast de tots els estímuls no tant saludables que inevitablement ens acompanyen en el món actual. Si no els empenyem amb força, irreparablement anirem a pitjor com a societat, n’estic convençut.

https://www.feec.cat/activitats/100-cims/

el cartell de la festa de la FEEC

La Sònia i jo vam participar a l’acte de la tarda, quan va haver els discursos i premis per diferents motius. Vam sortir de La Fosca a mig matí i vam parar a dinar a Castelló d’Empúries, poble molt recomanable per visitar. No vam tenir temps de massa visita doncs anàvem amb el temps just, però sí que vam poder fer un bon dinaret, que sempre va bé.

Quan vam arribar al poliesportiu de Roses, estava acabant el dinar de la celebració. En aquell moment vaig constatar que senderistes i corredors som animals diferents, ni millos ni pitjors, simplement diferents. Els dos amb tremenda estimació per la muntanya i la natura. Ja vaig escriure en algun blog comentaris al respecte, referint-me al rebuig que en algun cas he rebut com a corredor de muntanya per senderistes. Que la nostra activitat, córrer, sigui ràpida, no vol dir que no suposi gaudir de la natura. Planifiquem diferent, recorrem camins de forma diferent, gaudim diferent, a la nostra manera. I, sobre tot, la muntanya és de tots i no és de ningú, com sempre dic. Amb respecte i autenticitat, tot està bé. I diumenge tot va estar bé, per suposat, només que em vaig sentir fora de lloc. Jo crec que era l’únic corredor que estava al poliesportiu, o això em va semblar.

Tot i la meva admiració pel projecte “100 cims” de la FEEC, els pocs contactes que he tingut amb els organitzadors no han estat massa positius. Crec que no els va agradar el meu repte i per molt que els feia arribar informació (dades, tracks, etc.) i notícies, no em van fer massa cas. Jo crec que és una llàstima, és bo que les iniciatives siguin obertes i s’enriqueixin amb noves formes de fer, com la meva. Jo podria escriure un article a la revista Vertex de la FEEC o fer-los una xerrada oberta a tothom … son exemples que segurament els ajudarien a donar més força al seu projecte. No estic molest, només faig crítica constructiva.

amb tots els federats que van aconseguir els 100 cims durant el 2021

La meva admiració per la gent que ha assolit els 3×100 cims, els 2×100 cims i els 100 cims, que son molts. Alguns d’edat avançada, tots amb un esperit clar de muntanya. No els falta segur perseverança, força, valentia, il·lusió i altres valors molt lligats a la muntanya. Un model a seguir que lamentablement està molt poc estès.

Vaig trobar a faltar alguna representació del meu Club, el Club Muntanyenc de Sant Cugat (CMSC), amb llarga tradició al nostre poble i al país. El CMSC fa moltes coses molt ben fetes però jo hi trobo a faltar recolzament a projectes com el dels “100cims”. El diumenge hi havia representants de molts clubs, alguns més nombrosos i altres menys, però cap ni un del CMSC. Ep!!!

Agraït pel regal que vaig rebre, un preciós record, com a mi m’agrada, particularitzat, amb el registre de tots els cims que vaig fer i la localització al mapa. Grande!!! Quantes coses em venen al cap quan miro aquest mapa … son molts cims i de cadascun d’ells hi tinc algun record gravat, sensacional. 🤩

el record de la FECC

Ara, seguim fent més cims de la llista de la FEEC amb el FMJ?. Ja en portem 14, tard o d’hora arribarem als 2×100 cims i ens retrobarem amb un moment com el viscut el diumenge.

Visca @la100pics!!!