Skip to main content

Quan ahir llegia Gran Tuc em feia donar voltes a cap … i ara ja sé perquè és! Veritablement un gran cim, complex com el que més, fins ara. Jo us diria que un punt desagraït, per l’aproximació i la pujada, però un gran cim, que fa honor al nom de “Gran Tuc”.

Avui la compensació és doble, no només per haver completat un dels grans, sota el meu punt de vista, sinó tmabé per haver-ho fet amb uns acompanyants de luxe.

Tots abans d’iniciar la ruta d’avui

Pau (els dos), Jose, Xavi, Hita, Bernat, Jordi, sou unts acompanyants de luxe i heu fet molt gran @la100pics. Sortides com la d’avui fan que el projecte tingui sentit. Tots ho heu posat fàcil, heu posat de la vostra part, amb generositat i això acaba revertint en un dia per recordar.

Tots heu fet el vostre camí i a la vostra manera. L’expedició al front (Xavi, Jose, Bernat, Jordi i jo) hem coronat primer, després ho ha fet l’Hita, el Pau (amic del Bernat) ha “quasi coronat” i el Pau (Comas) ha fet la seva volta per gaudir del Parc a tope.

Tots seguint el mateix track, que us adjunto, aconseguit del wikiloc:

https://ca.wikiloc.com/rutes-alpinisme/gran-tuc-de-colomers-pel-portau-de-colomers-aiguestortes-9698272

La ruta complex, com us dic, poc definida, pedregosa (de pedra grossa i difícil d’anar fent), tarteres, carenada llarga boira … Sembla mentida que 5 persones, amb 3 GPS, hagin hagut de debatre el camí una vintena de vegades i haguem fet alguna escapada “fora track” en vàries ocasions”. sembla mentida que una pujada feta en 2h30m hagi requerit una baixada de 2h. I amb una recompensa a mitges degut a la boira del cim, que anava i venia, sensació de fred forta, tot i la visibilitat prevista. Però allà estem, com uns campions, al cim, posant en valor el projecte i el treball en equip.

Al cim, la primera part de l’expedició

A la baixada ens hem permès el luxe d’afrontar una tartera no prevista al track i el Bernat ha pogut repescar al Pau i després l’Hita per a fer una baixada d’amics. Me n’alegro, una forta recompensa per a tots.

La muntanya, com hem comentat baixant amb el Xavi i el Jose, als que ahir vaig conèixer per primer cop, uneix a les persones. És molt difícil d’explicar com 2 persones que no es coneixen de res tinguin aquesta sintonia durant 4-5 hores. I ens agradi repetir, potser demà al Montlude, o potser dijous al Pic de Molieres amb l’Ivan … Què gran! 😊

La recompensa dels cims amb acompanyant encara fa més gran aquest projecte, i me n’alegro molt de que així sigui. Avui quan he llegit aquest missatge del Bernat “Gracies per tot papa!! Ho he disfrutat molt, espero repetirho abans de la cursa”, no m’ha quedat més que plorar, de la satisfacció de tot plegat. Grans reptes, grans cims i grans persones les que m’estan acompanyant, quina gran sort que tinc.

I aquest era el regal que em feia l’Hita des del cim, coronat després que nosaltres, però amb el record ja present de la nostra petjada. Gràcies Hita!!!

@la100cims present al cim

El teu regal Pau és la teva modèstia, la teva senzillesa, el teu somriure, la teva valentia. No perdis aquests valors perquè et mantindran fort i et permetran transcórrer per la vida molt feliç.

Una abraçada a tots els meus acompanyants d’avui i moltes gràcies: Pau (els dos), Jose, Xavi, Hita, Bernat i Jordi. Us vull veure més endavant!!! 🤗

Visca @la100pics!!!