Skip to main content

que els missatges que transmeto de @la100pics, quan arriben, son molt potents és un fet. No només quan ho faig directament, sinó també quan ho faig a través de les xarxes i dels mitjans de comunicació. La difusió era un dels elements que vaig considerar com a importants abans d’iniciar l’aventura i em mantinc en aquest escenari. Per tant, seguiré fent esforços per a traslladar l’experiència a les persones amb ganes d’escoltar.

Jo només tinc paraules d’agraïment als mitjans que m’han ajudat fins ara. No era fàcil, hi ha moltes persones amb grans aventures i ganes d’explicar. És per això que cal agrair la feina feta a Cugat Media, a Sportvicious, a la FEEC, al Club Muntanyenc de Sant Cugat, a femmuntanya.cat, a radio Olesa, Tot Sant Cugat, Radio Marca (en breu) … Tots ells m’han ajudat a comunicar i els dono les gràcies.

Bé és cert però que l’impacte als mitjans ha estat molt inferior al que jo pensava que tindria. No només jo, hi ha companys que m’han dit: “si estuvieras en Francia tendrías ahora mismo un periodista a tu lado” o “no té cap sentit que Catalunya Radio o RAC1 no n’hagin fet resò”. Jo penso que els criteris de selecció, molt enfocats a la quota / audiència, tenen models de referència d’un segment molt concret: populars, mediàtics, influenciadors … Potser si el model de referència tingués un caire més fonamentat en els valors, més solvent i de llarg recorregut, canviaria l’espai als mitjans. Potser podríem començar a dir que els mitjans ens ajuden a educar i potser també estaríem una mica més orgullosos dels nostres models de referència. No sé com anirien les audiències però el que estic convençut és que estaríem en un camí molt millor per a la nostra societat. En aquest nou escenari, potser Kilian Jornet seguiria tenint la seva quota i altres esportistes, polítics i supervivents de les xarxes deixarien de tenir-ne. I potser en aquest nou escenari @la100pics es podria guanyar una mica més de quota. Tant de bo, voldria dir que el nostre equip hauria fet bé les coses. Jo n’estic convençut, de tot.

Com n’estic convençut, seguiré amb la meva lluita. De moment, picant pedra amb els mitjans. Però també insistint a instagram i a la web (blog). Obrint noves iniciatives, com la “Fem Muntanya Junts?”. I en breu, fent xerrades a empreses, associacions de muntanya, grups escolars i … com dic sempre “a tot aquell amb ganes d’escoltar”. Aquí va el “cartell” a on proposo la meva xerrada, amb una duració d’unes 2 hores.

Si, a més de poder difondre l’experiència, puc alhora equilibrar una mica el pressupost, encara millor. 😁 Estarem atents a l’impacte de les xerrades.

Visca @la100pics!!!