Skip to main content

Just el dia abans de la sortida vam decidir que l’autocaravana es diria “FURPI”, a proposta d’un dels nostres seguidors a Instagram. Furgoneta + Pics = FURPI, genial!!!

Després de pràcticament 10 dies a la FURPI us diria que ja he passat el període d’aclimatació, amb bona nota. Segur que encara queden molts coses per aprendre i millorar, però ja tinc un “modus vivendi” suficient, que em permet afrontar el projecte amb comoditat.

Fent-vos una llista resumida de la meva experiència, us diria:

1.- Manteniment. Hem optat per fer un consum òptim (reduit però suficient) de tot allò que requereix manteniment:
– Energia elèctrica. Carreguem energia amb la placa solar i durant els desplaçament. Més que suficient (amb la doble bateria que portem) per a utilitzar els ordinadors (meu i de l’acompanyant, si el requereix), carregar bateries de material (GPS, GoPro, rellotge, mòbils, afaitadora, altaveu de música …), ús de la magneto per a recuperar el peu, router, ús puntual de la impressora, il·luminació interior (tot amb leds).
Tot el que puguem carregar a 12V (energia que subministren directament les bateries), millor.
– Gas. Portem una bombona de propà de 11Kg i una de recanvi. En els 10 dies de ruta encara no hem consumit la primera bombona, tot i ser el gas un element fonamental, doncs proveeix d’energia a: motor per a fer circular l’aigua, nevera, calefacció d’aigua, cuina. Intentem optimitzar el màxim el consum de gas.
– Aigua. Comptem amb un dipòsit de 100 litres i l’hem omplert 1 cop. Calculem que pot abastar-nos d’aigua durant 1 setmana. Fem un ús limitat d’aigua, intentant proveir-nos als pobles i llocs d’estacionament. Les dutxes son ràpides, i al riu encara més! 😆
– Lavabos. Hem optat per utilitzar el mínim possible el lavabo de la FURPI, estant prop de la natura i les parades a bars ens ho posen fàcil …
– Benzina. Poc consum doncs els recorreguts son relativament curts.

2.- Neteja. Intentem ser ordenats i mantenir la FURPI en bon estat de revista. Bugada després de l’activitat esportiva, rentada de plats després de sopar, escombrar de tant en tant, dutxa neta, buidar escombraries sempre que podem, llits fets … 😎 Unes rutines i petits esforços que s’agraeixen en un espai tant reduït.

3.- Aprovisionament. Tenim al tauló de comandament de la FURPI la llista de la compra, sempre actualitzada (menjar, productes de neteja, recanvis, etc.). Això ens permet que, de tant en tant (1 o 2 cops / setmana) intentem reposar tot allò que s’acaba o que veiem que ens fa falta.

4.- Àpats. Ens hem acostumat a esmorzar i sopar a la FURPI i dinar fora, algun menú d’allà a on estem. És encertat, crec, doncs per dinar intentem carregar proteïnes (carn, peix, etc.) i així el sopar està més basat en hidrats de carboni (arròs, pasta, verdura …) i un toc de proteïna (llegum, tonyina …), fàcil d’organitzar a la FURPI. Quan la jornada ha estat dura, algun entrepà ens mengem a fora 😁

5.- Teletreball. Ens organitzem per intentar respectar els horaris de treball previstos, de 12h a 14h i de 15h a 18h. Després de l’ascensió fem el trasllat al següent punt d’estada i des d’allà faig el teletreball. Si tinc cobertura de Parlem, fem servir el router, en cas contrari mirem de fer servir Movistar (dades mòbils).
La logística d’horaris no és senzilla doncs cal tenir en compte el temps de preparació de l’ascensió, l’aproximació al cim, l’ascensió, el retorn, activitats post (dutxa, bugada, entrepà, etc.), desplaçament al següent punt i ubicació de la FURPI. Cal afinar horaris i adaptem l’hora que sona el despertador a tot això. De moment, ens ha calgut despertar-nos entre 5.30h i 6.00h. 🤦‍♂️

6.- Ubicació de la FURPI. Tasca gens senzilla, encara estem en període d’aprenentatge. No és fàcil trobar un lloc d’estada agradable, amb aigua (si és possible), el màxim pla possible (per dormir millor), tot i poder utilitzar alces, d’estacionament permès. Normalment fem una primera aproximació segons recomanacions del portal Park4night i després investiguem per la zona, preguntem al poble a on estiguem, etc.
Mirem de no utilitzar campings.
És un punt que no és trivial i ens està requerint temps addicional.

7.- Ordre a la FURPI. Dins la FURPI mirem de tenir tot ben ordenat, en els armaris que ja té l’autocaravana, i en caixes i calaixos que vam comprar abans de sortir. Tot al seu lloc, localitzable i que no pugui caure quan la FURPI es posi en funcionament. Penjadors per roba, tovalloles, etc.
A la part del darrera (més gran) tenim la despensa, taula i cadires, roba de poc ús, aigües grans, etc.
Anem fent canvis a mesura que ens adaptem i veiem necessitats, però ho tenim força ben organitzat.

De moment, això és tot. Espero que aquesta informació us sigui d’utilitat, qualsevol dubte, ja sabeu, ens ho pregunteu a instagram!!!

Visca @la100pics!!!

Oriol