Skip to main content

Una bona recuperació és la clau per a poder afrontar dies consecutius amb alta exigència física. Jo us explico el que a mi em funciona, després d’haver rebut el consell de persones que en saben i haver-ho provat repetidament, amb èxit. Tornem a les rutines 😁

1.- Uns bons estiraments a l’acabar l’activitat. Podeu trobar exercicis d’estirament a molts llocs, l’important és estirar la musculatura de tot el cos. Jo ho faig de baix a amunt.

2.- Prendre un batut de recuperació. N’hi ha molts, una combinació d’hidrats i proteïna que cal prendre als 20 minuts d’acabada l’activitat. Gold Nutrition és la marca que a mi m’agrada però n’hi ha moltes. Important que tingui un bon gust, en aquests moments no esteu per a missatges negatius al vostre cervell 😣

3.- Un bon entrepà, del que més us agradi. A mi m’entra perfecte el formatge, pernil salat … una molt bona elecció és truita (francesa o de patates). A gaudir el moment! És molt important gaudir de les recompenses de l’esforç fet, de veritat.

Recuperació positiva

4.- Recuperació de lesions. Sempre tenim zones afectades per l’esforç i cal recuperar-les. Fred per a les inflamacions, crema antiinflamatòria si cal, neteja de ferides, etc. Mimar el cos, que s’ho mereix.

5.- Dinar amb un excés de proteïna. Cadascú amb la tipologia de proteïna que prefereixi 🤨 La proteïna recupera novament la musculatura, essencial. Un bon dinar no és contrari a menjar saludable, compte! Ara, unes patates fregides segur que estan permeses … Cuidar l’alimentació és important i cal trobar l’equilibri entre el menjar saludable i gaudir del moment, sense obsessionar-nos.

6.- Beure, beure, beure. Probablement tinguem un dèficit d’aigua al cos i cal recuperar-la també. L’aigua és fonamental en el procés de recuperació, no escatimeu en beguda!

7.- Prendre un batut a la tarda. Un reforç que jo només faig en casos de molt desgast físic, però que va molt bé. Amb proteïna whey, com sempre hi ha molts tipus, cal escollir. Acompanyar-ho amb fruita, ideal.

8.- Petita caminada i, si pot ser, recuperació amb aigua freda, al riu? 😎 L’aigua de riu i de mar son miraculoses, us ho asseguro.

riu recuperador …

9.- Relaxar el cervell. La intensitat física normalment va acompanyada d’intensitat mental doncs l’esforç físic extrem el fem perquè el cervell ho permet. Cal entrenar el cervell a fer exercici d’intensitat però també a recuperar-lo, alliberant-lo amb activitats que ho facilitin.

Recuperació mental

10.- Sopar fort en hidrats. Al dia següent tornem a tenir tralla, així que cal omplir de benzina el dipòsit (arròs, pasta, cous cous, patata …). Combinat amb verdura i un toc de proteïna (tonyina, llegums …). Un dit de vi, of course. Jo, tot i que segur que els nutricionistes m’ho retrauran, em faig un bol de llet amb cereals i em prenc 2 galetes 😊. Tornem al d’abans, recuperació física i mental i gaudir del moment, un premi a l’esforç!

Bon sopar!

11.- Descansar. Cal anar a dormir d’horeta perquè el cos (i el cap) necessiten descans. És evident, però ens costa fer aquest pas. Després d’una ultra jo em prenc algun ibuprofeno doncs el cos es queixarà i no ens deixarà dormir, gajes del oficio … No n’abuso però tampoc els faig un lleig. 😣

Segurament em deixo coses i detalls però crec que és un bon resum. Espero que us serveixi.

Visca @la100pics!!!