Skip to main content

Vull dedicar un petit article a comentar-vos les rutines que jo segueixo abans de sortir.

Soc una persona de rutines, crec en elles i, habitualment, em donen un resultat positiu. Més en el cas de persones despistades, com jo, que tenim el cap a molts llocs però no en el que toca en el moment … M’he acostumat a les rutines com a mecanisme de supervivència i ara soc capaç de teure’ls-hi el màxim profit.

El cas de les sortides de trail running no és una excepció i les tinc molt integrades. Ara mateix @la100pics m’ha obligat a fer alguns canvis, les condicions a la “furpi” son diferents, i m’estic adaptant.

Us faig cinc cèntims de com habitualment ho treballo:

1.- El dia anterior.

Revisar la ruta, revisar la meteo, preparar el material (roba, motxilla, pals, GPS, rellotge, GoPro, menjar, claus, gorra/buf …) i tot allò que em permeti no haver de pensar, com per exemple deixar a la vista l’isotònic, la barreta, etc. Carregar bateries al material a usar, si cal.

2.- El mateix dia.

Dutxa (o rentat de cara ara), per a treure el son, afaitar, esmorzar una mica (pa tou amb formatge i cafè), passar pel lavabo (les vegades que calgui, sempre 😉 ).

Comprovar novament la meteo, per si hi ha canvis i fer una revisió ràpida del track.

Omplir bidons (beguda) i posar menjar a la motxilla (el que calgui), posar la resta del material a la motxilla, vestir-me. Crema als peus (sortides llargues), antiinflamatori a parts adolorides (si cal, a la meva edat segur!). No oblidar el mòbil, element amb vida pròpia 😆

Si hi ha aproximació i retorn amb cotxe, preparar recuperador, beguda i roba per canviar-me. Hidratar-me.

Tancar bé la “furpi”!!!

Abans de començar, menjar una barreta de xocolata.

3.- Després de la ruta

Estiraments, recuperador (si han estat més de 2 hores), dutxa, netejar roba (ara), hidratar-me a tope. Calçat còmode.

En el meu cas, un bon entrepà i una coke em deixen com nou!

Avui a Horta de Sant Joan

Com sempre, cadascú tindrà les seves pròpies manies i rutines que li vagin bé, però és bo, sota el meu punt de vista, de fer-les explícites i no perdre-les mai de vista.

Espero que tot això us ajudi una mica, encara que només sigui com a repàs … 👌

Oriol