Skip to main content

La seguretat és un dels punts cabdals de qualsevol sortida a la muntanya.

Depen de molts factors i cadascú ha de gestionar els riscos segons les seves pròpies vulnerabilitats, que cal conèixer-les. No tothom pateix de la mateixa manera el fred i la calor, no tothom té el mateix sentit de l’orientació ni tothom té el mateix ritme de caminar o còrrer, per exemple.

La gestió de la seguretat també és diferent en funció del tipus de sortida (duració, diürna / nocturna …) o de l’objectiu a assolir (dificultat del terreny, alçada a assolir, etc.).

L’experiència és la que ens donarà les claus per a establir el nostre pla d’acció per a mitigar els riscos, que segur que hi son. En qualsevol cas, sempre guiats per la prudència.

Per a la meva seguretat en les ascensions de @la100pics, seguiré les meves bones pràctiques de seguretat en rutes de risc moderat / baixes (diürnes). Abans de la sortida ens assegurarem que l’acompanyant disposa de la ruta (track) prevista i de la durada estimada. L’acompanyant em farà l’aproximació al pic i el retorn a l’autocaravana. Jo intentaré enviar missatges de situació durant el recorregut, en rutes llargues, però dependrem de la cobertura. En cas de que no hagi arribat al punt de retorn en el doble del temps estimat i que no sigui possible la comunicació amb l’acompanyant, activarem el protocol d’emergència, amb trucada al 112 (https://112.gencat.cat/ca/inici/)