Skip to main content

L’ascensió al Cap de Boumort no és complicada però l’accés ho és molt i molt 😒

Per sort hem disposat dels millors acompanyant en aquesta sortida: el Xavi (parella de la meva filla) amb família de la Pobla de Segur, i l’Otger (fill de la meva cosina) que a més de conèixer la zona ha preparat la sortida les dues últimes setmanes.

Després de diferents deliberacions amb l’Otger vam optar per fer l’ascensió des del refugi de Coberes i l’aproximació des de Gerri de la Sal, per la carretera que passa per Taüs. Ahir a les 18h l’Otger va venir a la FURPI i vam preparar la ruta.

Gràcies a l’oncle del Xavi hem disposat d’un 4×4 que ens ha fet l’hora i mitja d’aproximació i l’hora i mitja de retorn una mica menys pesats. Tot i així, accés complicat.

La complicació de l’accés queda ràpidament compensat pel paisatge de l’Espai Natural, ric i divers, realment sorprenent. Boscos i vegetació abundant, i en poc temps hem gaudit d’un cérvol i un àliga, i unes vistes privilegiades al Pedraforca.

L’ascensió l’hem fet l’Otger i el Jordi (el meu fill), a molt bon ritme. En menys de 2h ens plantàvem al cim, després d’11km i 800 metres de desnivell positiu. Bons acompanyants el dia d’avui!!! 👌

L’Otger i el Jordi al cim després d’una ascensió ràpida

Les vistes al cim espectaculars, uns 360º impressionants. En el tram final de la pujada al cim s’enllaça amb el camí que ve del refugi de Boumort, molt més senzill, però no tant maco. A la baixada, molt tècnica hem preferit escurçar el tram final per un corriolet que baixava més recte cap al punt final.

Cim del Cap de Boumort

Adjunto el track de wikiloc que hem seguit:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/100-cims-refugi-de-cuberes-cap-de-boumort-13220105

Avui fem enllaç amb Vilamur per a pujar demà la Torreta de l’Orri.

Visca @la100pics!!!

Oriol