Skip to main content

El Tuc de la Cometa és un cim sobre paper sense massa complicacions …

… salvant que la previsió meteorològica deia que a dalt del cim estaríem a 3 grauets, que l’aproximació fins al restaurant de l’antiga estació d’esquí de Llessuí cal fer-la en cotxe alt (millor 4×4) i estava molt enboirat i que cal revisar bé el track doncs el Tuc de la Cometa no és el cim més alt (el Tuc de la Serreta, al costat, el supera en 50m+). Adjunto el track que hem utilitzat de wikiloc:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/tuc-de-la-cometa-39571968

Aquesta nit ha estat freda i he sortit preparat, en previsió. A les 7h enfilàvem amb la Cristina (la meva cosina) i el Jordi (el meu fill) cap al peu de l’antiga estació d’esquí (prop de 2.000 metres d’altitud). Accés relativament còmode (amb cotxe alt) i ràpid (30min) .

L’ascensió ha estat dura, pel fort pendent, però ràpidament ens hem enfilat fins a la carena, des d’on hem tingut una panoràmica esplèndida de la Vall Fosca. M’ha recordat la transpirinaica en bici, quan vaig passar cap a la Vall Fosca pel Coll de Triador 😍. Des de la carena he assolit un primer cim, el més alt, que creia que era el Tuc de la Cometa però al cim es llegia una inscripció a ma de Tuc de la Serreta. Entre dubtes he divisat un altre cim més al sud i he comprovat que formava part del track (circular), a l’altre punta, així que corrent per la carena he anat fins allà. Un cim més marcat, d’altitud inferior però he pensat que seria el Tuc de la Cometa i he deixat la medalla.

Medalla al cim

Després he comprovat que he fet el correcte doncs el Tuc de la Cometa no és el cim més alt de la carena.

He tornat a desfer el camí, passar novament pel primer Tuc i baixar el directe, seguint el telecadira de l’antiga estació d’esquí. Baixada ràpida, sense complicacions. A mitja baixada he coincidit amb la Cristina i el Jordi, que havien fet bona part de l’ascensió.

Per cert, ja hem demanat una nova GoPro, que ens arribarà dijous, quan pugi el meu soci per a fer-me l’acompanyament del cap de setmana.

Visca @la100pics!!!