Skip to main content

Quan un dia se’t complica tens dues opcions, aguantar el xàfec o reaccionar i donar-li la volta.

Això és el que ha passat avui. Tota la nit plovent ja feien preveure que avui no seria un dia fàcil …

El primer que he fet amb el Jul, el meu acompanyant aquest matí, ha estat anular la reserva del 4×4 per accedir a Lo Tèsol. Ahir ens vam quedar sense cotxe, el 4×4 del Jul, per un problema amb l’aigua del motor i per això havíem encarregat l’aproximació a un servei especialitzat de la zona.

El dia però em tenia reservada una altra sorpresa. El Jul, neguitós per la seva situació amb el cotxe, ha decidit portar-lo a Barcelona (amb el servei de grua del RAC) i anar-se’n ell també per a estar segur de que tot es resolia correctament i així no posar en risc les seves vacances. Sólo ante el peligro!!!, he pensat … 😫

Necessitava reflexionar, he deixat al Jul al taller per a poder fer les seves gestions i jo he aprofitat el mal temps per a fer la càrrega d’aigua i buidat d’aigües grises. Ens hem acomiadat, hem fet la foto i l’he regalat l’obsequi de @la100pics especial per als acompanyants. Ens hem promès tornar-nos a veure abans de finalitzar el repte i així poder-nos treure aquesta mala espina.

He tornat a pujar a Son a treballar i esperar aconteixements. A mesura que arribava l’hora de dinar, s’anava aclarint el dia i aleshores m’he decidit donar-li la volta al mal dia que estava tenint. Plat de pasta per dinar, encarregar el servei 4×4 per fer l’aproximació i cap amunt! 🤨

El 4×4 ha arribat a les 15.30h i just en aquell precís moment s’ha posat a ploure de nou. Collons … Hem anat pujant cap el punt de sortida i el meu GPS no agafava la cobertura, segurament per estar dins el vehicle. El Miquel, el conductor, corredor de trail running m’ha anat explicant l’ascensió i possibilitats per a fer la baixada. A l’arribar al punt de sortida he pogut connectar el GPs i m’he adonat que estàvem força lluny del punt de sortida del track. Adjunto el track de wikiloc que he seguit per a fer Lo Tèsol:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/101-lo-tesol-o-teso-de-son-pallars-sobira-100-cims-feec-14715629

El Miquel m’ha explicat com segurament arribaria a enllaçar amb el tarck. Havia parat de ploure … He sortit i he et 2km corredors fins enllaçar amb el track i enfilar cap el cim, pujada duríssima, no només pel desnivell sinó perquè anava sense camí marcat, hervós i relliscós, sabatilles mollades. Ha començat a ploure i fer vent i m’he hagut de posar el xubasquero i el gorro de pluja.

Després d’una hora d’ascensió he assolit el cim. Però avui la muntanya m’ha fet un regal, i 5 minuts abans d’arribar al cim, ha aclarit el dia i ha sortit el sol, momentàniament, doncs després ha marxat, però realment ha semblat com una gratificació a la meva valentia de voler fer el cim. Aquell moment m’ha canvia el dia, us ho asseguro.

Moment màgic a Lo Tèsol

No he trigat massa en marxar doncs ja veia que venien els núvols, la pluja i novament la boira.

La baixada tortuosa, últimament no tinc encert en les baixades. M’he embolicat bastant però he aconseguit retrobar el camí al final i arribar al punt de sortida del track, el Pla dels Estanyers. He tornat pel camí que jo pensava m’hauria portat el 4×4 inclús he fet l’últim tram per un corriolet molt maco.

Arribada a la FURPI, dutxa, bugada, trucada ala Sònia, la meva dona, i cap a Isil, a on estic ara, a punt de planificar la pujada a Moredo de demà.

Avui a Isil

Demà m’esperen la Sònia i el Jordi a Salardú, per afrontar els 3 pics del PN d’Aigüestortes!

Visca @la100pics!!!