Skip to main content

Avui deixem enrere el Pallars Sobirà i com el seu nom indica amb muntanyes sobiranes, esplèndides, que m’han fet gaudir de moments molt especials. Recordem els pics: Montsent de Pallars, Pic de Peguera, Torreta de l’Orri, Tuc de la Cometa, Campirme, Pic de Certascàn, Pica d’Estats, Sotllo, Monteixo, Tuc de la Llança, Mont-Roig, Lo Tèsol i Pic de Moredo. 13 pics sobirans!!!

El Pic de Moredo m’ha fet la guitza des del principi que vaig planificar les ascensions doncs té una aproximació difícil. Només habilitada per 4×4 i, en principi, amb permís dels veïns. Sabent-ho, ja fa temps que em vaig posar en contacte amb el servei de taxis. Primer amb el Maurici, organitzar de la Ultra Valls d’Àneu, amb el que vaig tenir bones xerrades i que finalment no m’ha pogut acompanyar. Ho ha fet un col·lega seu, el Víctor, molt predisposat en tot moment i amb el que he hagut de fer canvis de planificació, doncs el pic estava previst fer-lo ahir, dia de la pluja. Molt millor haver-lo fet avui, amb el terreny sec, doncs l’accés veritablement és per nota. Amb 4×4 de veritat!!! 😆

A les 7h hem quedat a la FURPI, que la tinc a Isil, i hem enfilat cap al Pla de Moredo. Bona xerrada amb el Víctor, comentant temes de muntanya, els seus cavalls, les seves ovelles … Bona gent! M’ha fet una aproximació que probablement pocs farien, doncs es posa en risc el vehicle.

Ja al Pla de Moredo, ens hem acomiadat (fins quan? 🤔) i jo he tirat cap a munt, després de no acabar d’agafar bé el camí al principi. El GPS segueix fent de les seves … Adjunto el track seguit del wikiloc:

https://ca.wikiloc.com/rutes-alpinisme/200917-100-cims-e-pallars-sobira-no-235-pic-de-moredo-56969424

La pujada és molt dreta i poc marcada però el pic no enganya i amb bona visibilitat (com avui) és difícil perdre’s. En 1h15min estava a dalt, gaudint de l’espectacle dels Pirineus, divisant tots els sobirans amb els que he tractat, quin plaer!

Al cim del Pic de Moredo

Cames cansades (feia 12 hores aprox. que havia pujat a lo Tèsol) però bones sensacions. Baixada complicada per la cresta, camí herbat i molt pedregós. A l’arribar al Pla de Moredo, sabia que havia de completar la baixada fins Isil (+9km) doncs el Víctor només em feia l’aproximació, no el retorn. La baixada s’ha fet llarga, com podeu imaginar, cames carregades i tot i ser per camí, cal anar amb compte doncs les pedres fàcilment et poden fer una torcedura.

Ja abaix a Isil, rutina habitual de dutxa, bugada, neteja. He fet un entrepà al bar del poble (me’l mereixo!), de truita amb formatge, coke i un cafè. Avui toca bona recuperació doncs ja enfilem cap al Parc d’Aigüestortes des de Colomers, a on ens esperen 3 colosos: Montardo, Gran Tuc de Colomers i Tuc de Ratera, ja veurem en quin ordre els faig. Tinc 4 dies per fer-los, amb un descans pel mig, i la visita del Bernat (el meu fill) i amics seus.

El riu al seu pas per Isil

Visca @la100pics!!!