Skip to main content

Avui corrent pel Parc d’Aigüestortes m’he recordat del Carros de Foc que vaig fer fa cosa de 5 anys. Majestuós escenari, tant maco com pedregós. Has d’estar molt atent doncs no és massa corredor i el risc de caure i de picar contra les pedres és alt. El dia següent de fer el Carros de Foc tenia els turmells inflats i era d’haver picat molts cops contra les pedres.

Avui el recorregut era més curt que aquell dia i jo també he anat molt més en compte. Tot i això he tingut una caiguda i he picat contra el genoll esquerra. Sense conseqüències greus, ja tinc unes quantes marques de tots aquests dies … 😣

Avui he vist 2 perspectives del Parc, la de les 7.15 (hora de sortida) fins les 10.15 (arribada a Colomers) i el tram de baixada de Colomers al parking i retorn a la FURPI.

La primera, el Parc en estat natural, la seva essència, majestuós, llacs, isards, verdor, boira matinera, vent, fred. Natura en estat pur, pau. Jo, com sempre, atrapat per aquest espectacle i més des de dalt del cim, impressionant. He pogut veure el Gran Tuc de Colomers i el Montardo, que els farem ben aviat.

Avui al cim del Tuc de la Ratera

La segona, quan baixava ja de Colomers al camí per a retornar al parking, m’he trobat amb una romeria de persones que transitaven per la muntanya, pujant cap a la presa de Colomers. Les porten un seguit de taxis i sembla que facin penitència. A bona hora pujaven cap a no sabem on … Ho deixo aquí, no vull fer massa valoracions però ja sabeu el que penso. 🤨

Avui la nostra medalleta de @la100pics l’he endinsat al cúmul de pedres que feien de cim. No sé si tot i estar resguardada durarà massa temps.

Medalla al cim

Us deixo el link del track que he seguir, del wikiloc:

https://ca.wikiloc.com/rutes-alpinisme/tuc-de-ratera-per-colomers-aiguestortes-9948294

La FURPI la vam aparcar ahir al terreny que el Miguel Planas (amic i client meu) té a Salardú. El terreny té el privilegi de tenir a cantó i cantó riu, el Garona per un costat i un afluent, l’Unhola, per l’altre. Ha estat inevitable, m’he banyat al riu que, com ja us he explicat més d’un cop és un dels millors recuperadors. A més del bocata, clar … que he tingut la sort de trobar-me’l fet. M’està acompanyant des d’ahir la meva dona, la Sònia, i a més d’estar jo molt content, tinc una ajudant de luxe 😁

La FURPI al terreny del Miguel
el bany al riu Garona

Visca @la100pics!!!