Skip to main content

Afrontar un 3.000 amb un handicap important com el que tinc no és fàcil, tant física com mentalment. A més, ahir vam tenir un problema logístic amb l’aparcament de la FURPI que ens va obligar a fer canvis i anar a dormir a quarts de dotze. Ens disposàvem a sopar al costat del riu, veient el Barça, era un moment màgic, quan van arribar els mossos i ens van dir que allò era acampar, que no ho podíem fer i que abans de les 22h havíem de treure la FURPI doncs no estava permès. 😣

Avui ha sonat el despertador a les 5.30h del matí. Cos novament magullat després d’una mala nit pel dolor de la costella. No és fàcil deia … però els acompanyants ajuden molt, hi posen aquell toc i atractiu necessari per a que el got estigui mig ple. I el Francesc i el Jordi son uns cracks!!! Primeres brometes del Jordi anomenant-me “el costillitas …”, màxima predisposició i determinació per part del Francesc, així que hem acomplert ambles rutines matinals de forma impecable, això sí, amb 10-15 minuts més de l’habitual. Costa més posar-se els mitjons i les sabatilles o anar al lavabo quan tens una costella trencada. 😂

Ben d’hora ben d’hora ens hem plantat a la presa de Cavallers i iniciat la ruta, per la via directa, pel barranc que ens ha donat la guitza una estona fins que hem aconseguit arribar al bosc. Camí molt pedregós. Poques paraules durant la primera part de l’ascensió, intentant fer via amb la temperatura encara baixa. Us adjunto el track que hem fet (més o menys) de wikiloc:

https://ca.wikiloc.com/rutes-alpinisme/pic-punta-alta-de-comalesbienes-3014-des-de-la-presa-de-cavallers-23998742

Quan ha sortit el sol ha estat com un punt d’inflexió, hem vist els estanys de Comalesbienes, un bé de Deu a aquella hora, aigua neta, un contrast fort amb la pedra blanquinosa. I després de dubtar en vàries ocasions, hem divisat ja el nostre objectiu. Ja sabeu, no li aguanteu molt la mirada, no sigui que es compliqui l’ascensió més del que toca … Però el no aguantar-li la mirada té algun problema i és que pots perdre l’orientació, que és el que ens ha passat. Sense voler estàvem afrontant el Comalesbienes, veí del Punta Alta, cim no previst però que ens hem vist abocats a fer-lo.

El Francesc deia “grimpada maca”, tant maca com molesta per a la meva costella 😏, però hem fet el primer cim. Potser moment d’aturar-se però el meu cap necessitava desgrimpar fins el coll i fe el cim previst abans de poder gaudir de les vistes, així que hem decidit no aturar-nos al cim veí i anar directes a Punta Alta. Nova desgrimpada + “grimpada maca” i fiem cim!!! Brutaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal.

Al cim del Punta Alta de Comalesbienes

Moment de reconciliar-se amb tot, però sobre tot amb el projecte. Cal fer el contrapès i aquell contrapès ha estat tant potent que pràcticament m’he oblidat de la costella. Bruta escenari de pics i més pics, alguna boira baixa que donava un toc d’encant al paisatge, llacs … Gràcies amic Francesc, gràcies amic Jordi, per a pujar plegats en un dia tant complicat per a mi.

Barretes al cim, beguda i cap avall. Les baixades tècniques son complicades i encara més en les condicions en les que estic. Només hi ha una solució, anar poc a poc. Hem desfet el camí segons el track, evitant fer nous cims 😂, però el que no hem evitat és el terreny pedregós i relliscós.

Nou punt de contrapès amb una aturadeta al riu per carregar forces i veure aigua. Què bona és l’aigua de riu d’aquestes altituds, i com entra de bé!!! Paciència, molta paciència en la baixada pel barranc i completar la ruta amb 5h 48m. Satisfacció i ganes de recuperar. Baixem cotxe i FURPI fins a Barruera, bany al riu, bugada, neteja i dinar sensacional a El Ventador.

Bany al riu

Amb la feina feta, el record present i la recuperació engegada, ja hem començat a parlar del que farem demà i dimecres, segurament demà suau i dimecres intentar Comaloformo. Aquesta tarda, carregar aigua a la font, anar a comprar algunes coses que falten i berenar alguna cosa al poble, que bé ens ho mereixem!!!

Nou pas endavant en la transició que estem vivint en el projecte. I que … visca @la100pics!!!