Skip to main content

Ahir nit el meu acompanyant i jo vàrem tenir una crisi, al veure que la planificació prevista per la ruta d’avui no estava ben feta. Hi havia 2 errors importants, impropis d’algú com jo que li dono tanta importància a la feina prèvia.

El primer error era que no estava dissenyat l’enllaç entre els dos cims i el segon que el punt de sortida no tenia un accés fàcil des d’Horta de Sant Joan.

Després de donar-li moltes voltes vàrem prendre la decisió de fer la pujada al primer cim des d’un altre punt, tot i representar un augment en kilòmetres i desnivell positiu d’aquesta ascensió. També vàrem decidir prendre la decisió de fer l’enllaç entre cims corrent o en vehicle (suposava un increment important en kms) en viu, en funció de les meves sensacions una vegada fet el primer cim. Aquest darrer punt obligava el meu acompanyant a esperar el descens del primer cim per a canviar la seva ubicació. Entre “pitus i flautes” anàvem a dormir a les 24h, hora inhabitual en mi.

Aquest matí les meves sensacions eren bones així que he afrontat el primer cim (complex) amb molta força. M’he trobat bé, els pals m’han ajudat a conservar el físic i no he perdut l’itinerari massa cops. A dalt del Tossal d’Engrilló feia molt vent però la temperatura era bona (cap a les 8h del matí) i l’escenari era magnífic. He gaudit la baixada, amb pals, i a les 2h aproximadament estava ja en el punt d’inici, amb energia per afrontat el enllaç amb Santa Bàrbara.

Cim del Tossal d’Engrilló

El que no comptava era amb la temperatura del dia, que anava pujant i pujant … he afrontat l’enllaç força bé però ja anava notant que el cos acusava la fatiga per la calor. A l’arribar al Convent de Sant Salvador i fallar en l’itinerari de l’ascensió 3 cops la moral ha començat a baixar. He pujat els 300 metres de desnivell força bé, fins a Santa Bàrbara. La precaució ha fet que no hagi afrontat el pas aeri fins a la Creu, ben fet!

Cim de Santa Bàrbara

La tornada, ja molt tocat, fins a la “furpi” passant pel mig del poble d’Horta de Sant Joan s’ha fet llarga.

Un dia que estava planificat en 12km i 600+ s’ha convertit en un dia de 25km i 1.250+, quasi 4 hores de ruta … Espero recuperar bé per demà 😆

Oriol