Skip to main content

Ja hem entrat a la zona A, com hem batejat el Pirineu NW i, per tant, ja son paraules majors. Pics al voltant dels 3.000 metres, fet que condiciona enormement les ascensions: falta d’oxigen, terreny tècnic, camins poc marcats.

Avui he fet l’ascensió en solitari, l’Ivan (de Vilanova de Meià) va dir que potser m’acompanyaria però al final no has estat així, llàstima! He pujat amb més material que fins ara (motxilla amb camelbak, buff, samarreta interior llarga, paravent, barretes, etc). Al final, la majoria del material no ha calgut però a la muntanya cal anar preparat i amb precaució.

He fet una ascensió sense seguir el camí més evident, pel dret, pel camí curt del següent track de wikiloc:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/estany-gento-montsent-de-pallars-estany-de-sallente-100-cims-55495568

camí una mica perdedor … fet que m’ha obligat a rectificar en 2 ocasions. La veritat és que el GPS TwoNav no m’ha resultat intuïtiu, doncs l’orientació de la fletxa en el mapa no només no ajuda sinó que despista en molts moments, variant l’orientació 180º de forma continua. Si no trobo la manera de resoldre aquest problema hauré de tornar al meu antic GPS, un Garmin fabulós, que s’ha emportat el meu fill (ha fet l’ascensió amb els acompanyants des de dalt del telefèric) i que ha funcionat molt bé, com sempre.

La pujada és forta però molt maca i les vistes des de dalt impressionants. Una panoràmica esplèndida 360º. El dia era clar i l’alçada del pic (2.886m) et permet tenir unes vistes esplèndides.

Al cim de Montsent de Pallars

Com sempre, he deixat el meu petit record al cim, a veure què dura 🤔

Medalla al cim de @la100pics

Els acompanyants també han fet cim!!! Què grans que son!

Cim fet pels acompanyants. Bravo!!!

Un altre pic a la llista!

Oriol