Skip to main content

Ahir la nit, quan vaig anar a dormir vaig visualitzar l’etapa d’avui. Respecte seria la paraula. També una proba de foc, per molts motius. Primera ascensió de complexitat alta, ascensió en solitari, muntanya desconeguda, amb grimpada final, terreny molt tècnic … 4h hores previstes …

El Jordi (el meu fill) m’ha acompanyat els primers metres, la pujada que hi ha fins el telefèric, la mateixa que vaig fer el dia anterior per anar a Montsent de Pallars. Allà el track que portava em permetia estalviar-me uns kms fins a Colomina però no he sabut trobar el camí i he fet la volta, per això m’han sortit alguns kms més a l’etapa d’avui respecte la previsió. Adjunto el trrack de wikiloc que he seguit:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/embassament-de-sallente-pic-de-peguera-i-embassament-de-sallente-6-10-2015-11013953

De Colomina a l’Estany del Mar, pas de l’Ós, estany de Saburo … a mesura que anava pujant la visió del terreny guanyat era esplèndida, llacs, muntanyes, un entorn preciós. El físic anava bé i he arribat al Coll de Peguera amb bones condicions.

Del Coll de Peguera ha arribat la complexitat. Molta roca, forta pendent i un tram final (no més de 100m) de grimpada i pas molt exposat, entre roques, que m’ha portat vora els 20 minuts. Si us he de ser sincer, ho he passat malament, jo no soc un gran escalador i tinc una mica de vertigen … Tant és així que al cim, que no fa més d’1 o 2 metres quadrats, no he tingut nassos d’aixecar-me.

Al cim de Peguera

Al cim he seguit el protocol de sempre, gaudir de la vista, grabar amb la GoPro, deixar la medalla, fer les fotografies … Amb tant mala fortuna (recordeu que soc una mica oblidadís) que amb les presses de tornar a terreny segur m’he oblidat la GoPro al cim 😢

Quan m’he donat compte ja estava 1 hora lluny del cim i només de pensar en tornar a fer la grimpada i exposar-me novament, m’entrava un mareig tremendo … He trobat dos nois que volien fer cim i els he comentat el tema de la GoPro. M’han dit que si feien cim la recuperaria però a aquesta hora de la tarda no en sé res. La GoPro Hero 8 val una pasta però el que més em dol és el record gravat d’aquest dia, un dels dies importants de @la100cims.

La baixada no l’he gaudit massa, amb el record del que havia passat però ja enfilant la última baixada em tornava el somriure. Seran 100 cims, espero, seran 100 gravacions, seran 100 records, cal afrontar els problemes amb fortalesa, n’hi haurà més i el que estic fent no té preu.

Crec que he superat la prova del dia d’avui amb nota alta i això em dona molta força!!! 😊

El Jordi m’esperava abaix, entrepà, beguda recuperadora, molta aigua, dutxa, neteja i cap a La Pobla de Segur, a on ja hi som, a l’espera de que arribin la Júlia (la meva filla) i la seva parella, el Xavi, que és d’aquí La Pobla. El Xavi és el meu fisio de @la100pics, avui toca recuperació amb fisio i demà descans.

Visca @la100pics!!!