Skip to main content

Dia 26 de març. Torreta del Montsià (Montsià)

Hora d’inici: 9.00h.

Lloc d’inici: Cocó del Jordi (camí de Mata-Redona)

Informació de l’ascensió prevista:

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/sant-carles-de-la-rapita-la-foradada-la-trencada-la-torreta-del-montsia-mas-del-comu-font-del-burga-19787281#wp-19787304

Possibilitats: el trajecte triat (ruta circular) no té gaire opcions per a simplificar la ruta però es podria optar per una ruta completament diferent més senzilla, si calgués.

Dades tècniques de la ruta circular (complexitat mitja-baixa): 12,2km 700+

La Torreta del Montsià és el punt culminant de la serra del Montsià, amb unes impressionants vistes des del cim del delta de l’Ebre i el massís dels Ports com a indrets més emblemàtics.  La serra del Montsià està inclosa en el Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya.

Pel camí arribarem a La Foradada, forat natural entre roques que ens permetrà gaudir d’una meravellosa vista del Delta de l’Ebre. Durant la ruta tindrem una gran varietat de punts d’interès (runes, fonts, masos …) i vistes, i una vegetació molt clàssica de la zona, mediterrània.

@la100pics estarà les nits de divendres i dissabte en algun dels pobles del Delta, encara per decidir.

Durant el cap de setmana intentarem fer alguna activitat al Delta i, per suposat, menjar-hi un bon arròs! Cap de setmana de natura i gastronomia, tot i que potser fem alguna visita cultural a Tortosa o Amposta. Ens faltarà temps!

https://www.ebre.com/

Dia 27 de març. Xàquera o Creu de Santos (Baix Ebre / Ribera d’Ebre)

Hora d’inici: 9.30h

Lloc d’inici: Balneari de Cardó.

Informació de l’ascensió prevista:

https://www.wikiloc.com/hiking-trails/cardo-sta-agnes-martells-xaquera-cardo-43747757

Possibilitats: es pot fer el cim i tornar desfent el camí i no fer la ruta circular però hi ha poca diferència respecte l’ascensió prevista.

Dades tècniques de la ruta circular (complexitat mitja-baixa): 8,7km 650+

Aquest cim és el punt culminant de la Serra de Cardó i té una excel·lent panoràmica de la zona. És un cim rocós i pel camí hi trobarem, entre d’altres, l’Ermita de Sant Simeó, a dalt d’una columna pètria espectacular, i més d’una font. La vegetació, a diferència de dissabte és més exuberant i salvatge.

Propera sortida: 30 d’abril i 1 de maig