Skip to main content

Sortida 07 del “Fem muntanya junts?”

Dia 28 de maig. Puig de les Morreres (Solsonès)

Hora d’inici: 9.00h.

Lloc d’inici: aparcament de l’Estivella (Port del Compte)

Informació de l’ascensió prevista:

https://www.wikiloc.com/hiking-trails/el-pedro-dels-quatre-batlles-i-el-puig-de-les-morreres-2-x-100-cims-des-de-laparcament-estivella-de-40615978

Possibilitats: pujar directament al cim i baixar o fer la ruta circular.

Dades tècniques de les diferents alternatives:

Pujar al cim i baixar (complexitat baixa): 8,2km +375

Ruta circular (complexitat mitja): 12,4km +740

El Puig de les Morreres és el punt més alt de la Serra de Querol i gaudeix d’una panoràmica privilegiada, talaia fantàstica per veure el Cadí, la Serra del Verd i tota la plana de la Vall de Lord i el Solsonès. Durant el recorregut, a més, podrem fer també el Pedró dels Quatre Batlles. Sortida sense dificultats tècniques, però cal salvar un desnivell important.

@la100pics probablement estarà les nits de divendres i dissabte a Solsona.

Durant el cap de setmana podrem visitar Solsona, el pou de gel, mussols i falcons al Zoo del Pirineu o Sant Llorenç de Morunys. Ja ho decidirem però de ben segur que planificarem un nou cap de setmana d’activitats i bona gastronomia.

http://turismesolsones.com/

Dia 29 de maig. El Cogul (Solsonès)

Hora d’inici: 9.30h

Lloc d’inici: Pla de Busa

Informació de l’ascensió prevista:

https://www.wikiloc.com/hiking-trails/serra-de-busa-pla-de-busa-sant-critofol-de-busa-casa-vila-el-cogul-100-cims-mirador-del-capolat-pre-69773003

Possibilitats: pujar directament al cim i baixar o fer la ruta circular.

Dades tècniques de les diferents alternatives:

Pujar al cim i baixar (complexitat baixa): 6,0km +280

Ruta circular (complexitat baixa-mitja): 8,8km +411

La serra de Busa és un gran altiplà envoltat de cingleres. Vista de lluny sembla inaccessible, per les agrestes parets de formes montserratines, però té diferents punts d’accés. El punt més elevat és el Cogul i des de dalt hi ha excel·lents vistes. A la zona occidental del pla hi ha una part separada per un trau a la qual s’accedeix per un pont, és el Capolatell (a on hi anirem), que va servir de presó durant la guerra del Francès, ja que tot el seu perímetre queda encinglerat. La tradició afirma que, desesperats, morts de gana i fred (ja que la presó es troba a més de 1300 metres d’altura) hi havia presoners que es llençaven al buit amb el lema “mourir à Busa et resurgir à Paris” (morir a Busa i ressorgir a París).

Propera sortida: 2 i 3 de juliol