Skip to main content

Sortida 08 del “Fem muntanya junts?”

Dia 02 de juliol. Vulturó (Alt Urgell)

Hora d’inici: 9.00h.

Lloc d’inici: coll de Jovell.

Informació de l’ascensió prevista:

https://ca.wikiloc.com/rutes-alpinisme/140723-2×100-cims-alt-urgell-e-vulturo-i-torreta-de-cadi-des-del-coll-de-jovell-7376289#wp-7376293

Possibilitats: farem la pujada al cim i baixa, per estalviar-nos la baixada tècnica del GR 150.1.

Dades tècniques de la ruta: 9,1km +1.080 (complexitat mitjana alta)

El Vulturó és el punt culminant de la serra del Cadí. Des del cim, com a qualsevol punt de la serra, podrem veure els cims de la Cerdanya (Puigpedrós, Tossa Plana, Carlit …) i altres cims com el Pedraforca i els del Port del Compte (sortida 07). Intentarem fer el cim des del vessant sud, des del coll de Jovell, tot i que ens requerirà vehicle alt. El cim es pot fer també per la canal Baridana.

@la100pics probablement estarà les nits de divendres i dissabte a Gòsol.

Durant el cap de setmana podrem visitar poblets de la zona, com Josa de Cadí o Tuixent, degustar els formatges del Serrat Gros a Cal Jepet, veure els congles de Vallcebre i, com sempre, gaudir de la bona gastronomia de la zona.

Home català

Dia 03 de juliol. Cap de la Gallina Pelada (Berguedà)

Hora d’inici: 9.30h

Lloc d’inici: aparcament de la Font Freda.

Informació de l’ascensió prevista:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/el-cent-cims-el-cap-de-gallina-pelada-o-cap-de-llitzet-font-freda-i-tornada-pel-torrent-de-les-llob-41675997

Possibilitats: pujar al cim i baixar o fer la ruta circular.

Dades tècniques de les diferents alternatives:

Pujar al cim i baixar (complexitat mitjana): 7,8km +700

Ruta circular (complexitat mitjana): 9,5km +750

El Cap de la Gallina Pelada és la màxima elevació de la serra d’Ensija, molt a prop del Pedraforca. El cim, que també s’anomena Cap del Llitzet, té a dalt de tot un oratori de la Mare de Déu de Queralt i una creu de ferro. És un cim alt (2.321m) i ens permetrà veure la serra del Cadí, el Pedraforca, la serra del Verd, el Port del Compte, Rasos de Peguera, la serra de Busa i la vall de Lord (que vam fer a la sortida 07). Al contrari que el dia anterior podrem passar per bonics boscos. Sortida per una zona desconeguda per a nosaltres i que promet.

Propera sortida: 6 i 7 d’agost (per confirmar)