Skip to main content

Quan estàs convençut d’alguna cosa, cal empènyer amb força. Mai tens la certesa de que el resultat final serà bo però la il·lusió que hi posis pot arribar a ser determinant. Com sempre dic: somniar, dibuixar, preparar, compartir i gaudir.

Ahir vaig iniciar la meva aventura amb les xerrades sobre el que ha estat l’experiència de @la100pics. Una primera xerrada amb l’equip directiu de l’empresa Necsia, sponsor del projecte. La veritat és que estava una mica nerviós, no per l’exposició en sí, sinó perquè crec que aquesta iniciativa pot afectar el meu futur. No sé dimensionar l’impacte ni de quina manera afectarà però és una iniciativa amb molta substància.

La preparació, a la que li dono molta importància, m’ha portat a fer una conceptualització molt meditada del que han de ser les xerrades. Els missatges a donar son molt potents i considero que cal fer-ho amb temps suficient, per a explicar-los i per a debatre-hi. El contingut cal adaptar-lo adequadament als assistents. Cal combinar elements visuals (vídeos i fotos) amb material “in situ” i explicació oral. I així he concebut la presentació: 2 hores en total, amb 13 missatges centrals, molt variada en tipologia de continguts, interactiva i amena. L’inici de la sessió és amb un “teaser” resum de @la100pics, d’una duració d’uns 3 minuts. Brutal!!!!

També he intentat dissenyar una posada en escena adequada: el meu vestuari (esportiu però elegant), ajuda en la part visual (gravació de la xerrada, fotografia), pica-pica sa i de qualitat, sala amable i distesa, pantalla gran … En aquest ocasió em va acompanyar el Jordi (el sherpa!), qui millor que ell per ajudar-me en el meu bateig amb les xerrades.

Ahir a Necsia, donant-ho tot 👍

Ahir a les 16h estàvem el Jordi i jo a Necsia preparant la posada en escena, vam començar a les 17.10, 10 minuts més tard del previst. El teaser va tenir l’impacte esperat (el Jordi és un crack!) i crec que la presentació també. El fet de que ens coneguéssim tots els presents (jo col·laboro professionalment amb ells) tenia un efecte pervers, doncs vaig haver de forçar el meu personatge per a allunyar-lo del que ells estan habitats a escoltar per part meva. Però tenia l’avantatge de que podia enfocar-ho com a un pilot per a futures xerrades.

L’opinió dels assistents ha estat molt i molt positiva, hem generat idees i canvis a fer, per a millorar en properes ocasions. I ja estem planificant les 2 properes, en breu.

No sé si em vaig explicar bé … 😎

“Normalment no soc d’explicar, guardo les coses dins meu, com a petits tresors, però crec que ha arribat el moment de compartir el que he après. Potser, fent-ho, faig més gran el meu tresor i potser, fent-ho, faig la meva petita aportació a aquest mon tant gran. I ho vull fer amb un repte molt treballat, molt personal, que tracta de buscar l’essència del que ha estat la meva vida.” (briefing del projecte, 21 de juliol de 2021)

Seguirem treballant per a que així sigui, perquè hi ha viatges que no queden mai enrere, i la seva impremta i el seu record es fan perdurables per sempre més.

Visca @la100pics!!!